Anthropology of food - 7 | December 2010
Quand continuité n’est pas reproduction, discontinuité n’est pas rupture
Migration, food practices and social relations: when continuity is not reproduction and discontinuity is not rupture
- Three foodscapes of Ecuadorian migration in New York, London and SantanderManger à l’étranger, des souvenirs familiaux. Trois "foodscapes" de la migration équatorienne à New York, Londres et Santander
- Plus ça change, moins ça change…Foodways and identity (re)construction among Bolivian migrants returning from Argentina
- L’exemple de couples juifs ashkénazes à LondresFood taboos in Judaism: the example of Ashkenazi Jews in London
- Culinary rethorics and the invention of an individual food heritage among foreign students in Lyon
- Alimentation, migrations et écologie du sud-ouest ivoirienFood, migrations and ecology in South-West Ivory Coast
- To be or not to be a model?Pratiques alimentaires des migrants de retour au pays (Bamako et Dakar) : être ou ne pas être le modèle ?
- La lisibilité sociale et médicale des pratiques alimentaires des migrants italiens aux Etats-Unis et en Suisse (20e siècle)The good « Mediterranean diet »: medical and social readability of food practices among Italian migrants in the United-States and Switzerland (20th century)
- A place to taste ethnic mixing and foodLe Marché Central de l’Abaceria à Gracia (Barcelone): mixages et métissages des goûts
- Créations récentes d’exotismes bien tempérésTwo restaurants in New York : one is Franco-Maghrebian, the other is African -Recent creations of "well-tempered" exoticisms
- La petite restauration africaine, une nouvelle venue dans les villes moyennes en FranceComposing with “otherness” : African restaurants, a novelty in French towns
- De la cuisine des mammas aux restaurants cosmopolites; un siècle de restaurants italiens à Sao Paulo
- du rationnement carcéral à l’organisation de la survieOrganizing survival among sub-Saharan migrants expelled from Algeria to Mali
- Cuisiniers d’élite et naissance d’une « cuisine fusion » à base autochtone.« Indian » eating in renowned restaurants in Lima (Peru): Elite Chefs and birth of a native “cuisine fusion”
- From warm self segregation to otherness commodificationLes restaurants péruviens à Buenos Aires (1999-2009)
- Français mariés et immigrés à Taiwan
- The Transformation Narratives of American Wives of FrenchmenEpouser la cuisine et l'identité françaises: récits de transformation d'Américaines mariées à des Français
http://aof.revues.org/
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